Jachtsauspannetje met kip, champignons en sperziebonen

Jachtsauspannetje met kip, champignons en sperziebonen
Jachtsauspannetje met kip, champignons en sperziebonen

Supersnel en erg lekker dit jachtsauspannetje. In een half uur op tafel! Het kleine scheutje rode wijn zorgt gewoon voor die typische jachtschotelsmaak.

Het is ook met andere vleessoorten klaar te maken. Gebruik je vlees met een randje vet, zoals in dit recept met kipdijfilet, dan kan het vlees gewoon in de pan blijven. Gebruik je liever een wat magerder stukje vlees zoals kipfilet dan moet tussendoor even het vlees uit de pan, anders wordt het namelijk droog.

Veel plezier met klaarmaken, ben erg benieuwd naar je reactie!

Jachtsauspannetje met kip, champignons en sperziebonen
Afdrukken
5 van 1 stem

Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons

Mwoaaahh zo'n lekker "jacht"pannetje met kip en in een half uur op tafel!
Voorbereidingstijd0 min
Active Time30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: comfortfood, herfst, kip, stoof, winter
Yield: 2 personen
calorieën: 825kcal

Equipment

  • 1 Stoofpot/braadpan

Materials

  • 200 gram kipdijfilet in stukken
  • 75 gram spekreepjes
  • 400 gram krieltjes voorgegaard
  • 400 gram sperziebonen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 70 gram tomatenpuree Blikje
  • 1 theelepel verse tijm
  • 400 ml water
  • 50 gram rode wijn Een scheutje
  • 0,5 bouillonblokje kip
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snuf peper

Instructies

  • Kook de sperziebonen beetgaar en spoel af met koud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
    400 gram sperziebonen
  • Snij de kipfilet in stukje en bestrooi met paprikapoeder en zout en peper.
    200 gram kipdijfilet, 1 snufje zout, 1 snuf peper, 3 theelepel paprikapoeder
  • Verhit de hapjespan met een scheutje olie en laat heet worden. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur goudbruin, de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Als je geen kipdijfilet gebruikt, maar gewone kipfilet: schep uit de pan en leg op een bord.
    1 eetlepel olijfolie
  • Voeg de spekjes toe aan het achtergebleven bakvet en bak ze op middellaag vuur goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit zacht.
    75 gram spekreepjes, 1 ui, 1 teen knoflook
  • Voeg de champignons, krieltjes, tijm, tomatenpuree en bouillontablet (naar smaak) toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn en laat verdampen. Voeg 400 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
    400 gram krieltjes, 250 gram kastanje champignons, 70 gram tomatenpuree, 1 theelepel verse tijm, 50 gram rode wijn, 0,5 bouillonblokje kip, 400 ml water
  • Roer de maizena met een scheutje koud water tot een glad papje. Voeg dit al roerend met een garde toe aan de jachtsaus en roer door tot de saus gaat binden. Als de saus te dun is kun je nog wat extra maizena met water toevoegen.
    1 eetlepel maizena
  • Laat de saus zachtjes even pruttelen. Voeg de sperziebonen en eventueel eerder verwijderde kipfilet toe en warm nog even door, tot alles gaar en warm is.

Notities

Dit jachtsauspannetje is een heerlijk snel recept wat iets weg heeft van een jachtschotel, maar dan met kip. Daar kun je natuurlijk ook op jagen door er achteraan te rennen en dan de nek om te draaien. Maar persoonlijk kies ik voor de kipdijfilet van de supermarkt.

Ander vlees dan kipdijfilet

In plaats van kipdijfilet kun je ook kiezen voor andere wat vettige soorten vlees. Kies dan ook het bouillonblokje wat erbij past.
Wil je iets magerder, dan kun je voor kipfilet kiezen of een minder vette vleessoort. Dit dient dan wel na het aanbraden uit de pan te worden verwijderd en kan aan het einde weer worden toegevoegd om verder te garen.

Alternatieve opties

In plaats van aardappelkrieltjes kun je natuurlijk ook gewone aardappelpartjes gebruiken of bijvoorbeeld het gerecht bedekken met aardappelpuree en dan even in de oven/grill.

Originele recept

Het originele recept is van Keukenliefde, maar iets aangepast: geen toegevoegde suiker en een veel meer groente. Klik hier voor het originele recept. 

Over het bouillonblokje

Let erop voor welke hoeveelheid een bouillonblokje bedoeld is. Vroeger gebruikte je 1 bouillonblokje om een halve liter bouillon te maken. Er zijn nu meer low-salt varianten en soms maak je dan met 1 blokje een hele liter. In dit recept ga ik nu uit van een ouderwets blokje voor 1 liter... en dan dus maar een half blokje in dit recept.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept